UK
contact@lundgreens.com
+45 70 26 88 55

Metaverse Hyper i Kinas Aktiemarked

Metaverse Hyper i Kinas Aktiemarked

0
(0)

Trods den store diskussion om de sociale mediers dominans, så er mit bedste bud, at de fortsætter væksten, også i Kina, hvor metaverse nu virkelig tager fart.

Hvis man søger indsigt i den seneste teknologiske udvikling, så er det grundlæggende en god idé at rette blikket mod USA, typisk Silicon Valley, eller mod Kina, hvor der er flere tech-områder. I Silicon Valley kom der sidste år, den 21. oktober, et kraftigt signal om en af de aktuelt store teknologiske udviklinger. Facebook skiftede navn til Meta, hvilket måske delvist var en flugt væk fra et omdiskuteret navn, men trods alt en flugt fremad. Navneskiftet faldt i tråd med et anseeligt milliardbeløb, som Facebook allerede har investeret i den nye metaverse teknologi.

Metaverse kan vel bedst beskrives som avanceret Virtual Reality (VR), hvor man kan træde ind i metaverse universet. Det kan være enten som en avatar eller som en kopi af en selv. Naturligvis er det mest nærliggende, at denne teknologi bliver et næste skridt inden for gaming industrien, men teknologien kan f.eks. også bruges på de sociale medier. Mange kender til funktionerne, og mulighederne på de sociale medier i dag, hvor en yderligere omdiskuteret effekt er, at mange brugere fremstiller deres virkelighed mere blankpoleret, end den måske i realiteten er.

Med metaverse bliver livet på de sociale medier i fremtiden en fuldstændig designet og blankpoleret 3D reality, som man træder ind i. Konsekvenserne af dette kan jeg godt forestille mig bliver omdiskuteret, men tror jeg på, at metaverse bliver en realitet?

Ja, det er min vurdering, de to grafikker viser udviklingen for blot ”Augmented Reality” (AR) og alene i USA. Augmented reality viser typisk en kombination af den fysiske virkelighed, som man ser den kombineret med en virtuel verden, og typisk er det på mobiltelefoner. Metaverse teknologien er anderledes avanceret og den er allerede godt på vej, specielt i Kina.

Kilde: Webfoundation, tallene for 2021 til 2023 er en forventning. Augmented reality er en kombination af den virkelige og virtuelle verden.

Kilde: Webfoundation, tallene for 2021 til 2024 er en forventning. Augmented reality er en kombination af den virkelige og virtuelle verden.

 

Det sidste tal, som jeg har set er, at 75 virksomheder med aktiviteter indenfor metaverse er noteret i Kinas A-aktiemarked. Da vestlige investorer kan tilgå den største andel af aktierne i Kina, så er det derfor allerede nu muligt at arbejde med metaverse aktier i investeringsporteføljen, jeg er sågar stødt på den første metaverse ETF (Exchange Traded Fund). Men inden man straks køber ind, håber jeg, at der er tid til at læse resten af artiklen her.

Metaverse udviklingen går i forskellige retninger, hvor de sociale medier og gaming allerede er nævnt. Online-shopping bliver en helt anden oplevelse i fremtiden idet man kan se sig selv med det tøj eller de sko på, som man overvejer at købe.

Metaverse kan også bringe den ultimative globalisering videre eftersom digital oversættelse efterhånden er af særdeles høj standard. Selv i mit eget beskedne firma får vi udviklet en Artificial Inteligence baseret på såkaldt ”Conversational Business Application” således, at vi kan betjene besøgende på vores hjemmeside på en væsentligt mere avanceret måde i fremtiden. Hvis man i stedet kobler oversætteren sammen med talegenkendelse i en metaverse virtual reality, ja så kan mennesker mødes og tale sammen uden at kunne tale hinandens sprog, man kan også modtage undervisning af hvem som helst, eller præsentere et produkt til hvem som helst.

Metaverse udviklingen i Kina er dog også allerede kommet så vidt, at alle mulige firmaer forsøger at indbygge en henvisning til metaverse i deres firmanavn for at presse firmaets værdi op. Det er et gammelkendt trick verden rundt, men altid værd at huske på. Mængden af metaverse fupfirmaer i Kina er nu også blevet så stort, at et af de finansielle tilsyn i Kina, China Banking and Insurance Regulatory Commission, har advaret om det store antal metaverse fupfirmaer der prøver at franarre investorer deres penge, eller på anden måde bedrage.

Nogle af de kinesiske virksomheder, der beskæftiger sig med metaverse teknologi, forsøger derfor selv at påvise seriøsitet. Sidste år i oktober etablerede man en slags brancheforening under navnet Metaverse Industri Committee, hvor der nu er 112 virksomheder, eller enkeltpersoner, repræsenteret. Det var China Mobile der tog initiativet til foreningen, men selvom China Mobile er en såkaldt statskontrolleret virksomhed, betyder det ikke at staten kontrollerer brancheforeningen.

Men der kommer dog en endnu større balancegang i Kina, som mange vil spørge ind til efter sidste års aktioner mod kinesiske tech-selskaber. Men Kina vil gerne være størst på denne teknologi, dog gælder det stadig, at det officielle Kina ikke tolererer for stor dominans fra enkelte firmaer. Det er også muligt, at myndighederne vil have en holdning, hvis en for hypet metaverse udvikling resulterer i en social slagside, det betragter jeg som en ”governance risiko”.

Men i aktiemarkedet er metaverse med al tydelighed allerede hypet, og når noget hyper i det kinesiske aktiemarked, så er volatiliteten ganske heftig. Et eksempel er Shenzhen Zqgame Co., Ltd., der lige pludselig steg 300 til 400 pct. inden for et par måneder sidste efterår. Det er ikke enestående, heller ikke i den anden retning. Men sektoren er først nu ved rigtigt at have den store fremdrift, og i virvaret af volatilitet, manglende reguleringer lige nu, kommende eventuelle reguleringer etc. der er jeg overbevist om, at investorer kan finde spændende vækstvirksomheder, hvis man er parat til at leve med udsvingene i aktiekursen.

How helpful was this article?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Leave a Reply

Related Content
Editor's Choice